Nyheter

Tillbaka

Skatteverket kvar i Värnamo

[2016-03-11] Skatteverket blir kvar i Värnamo och övriga tidigare nedläggningshotade orter. Det beskedet lämnade Skatteverkets överdirektör Helena Dyrssen på onsdagsmorgonen.

- Ett mycket glädjande besked. Vi påbörjade tidigt dialogen med Skatteverket tillsammans med Entreprenörsregionen och det känns bra att det arbetet har gett resultat. Det handlar ju dessutom om 60 arbetstillfällen i Värnamo, säger Hans-Göran Johansson, kommunstyrelsens ordförande i Värnamo kommun.

Samma besked har ytterligare åtta orter fått av Skatteverket.

I april 2015 pausade Skatteverket förslaget att lägga ned sina kontor i Värnamo, Enköping, Hudiksvall, Ludvika, Lycksele, Mariestad, Simrishamn, Vetlanda och Ängelholm. Detta med anledning av den rapport om myndighetens lokalisering som regeringen gett Statskontoret i uppdrag att ta fram. Skatteverket vill invänta rapporten och regeringens agerande utifrån den.

- Vi uppfattar de politiska signaler som redan nu kommit från regeringshåll som tydliga. Detta gör att Skatteverkets generaldirektör har bestämt att inte gå vidare med förslaget att flytta verksamheten, skriver Helena Dyrssen i brevet till Värnamo kommun.

NYHETSBREV

Senaste nyheterna direkt i din inkorgCopyright © 2003-2018