Nyheter

Falkenberg blev Entreprenörsregionens tolfte kommun

[2016-12-16] Falkenbergs kommun är numera en del av Entreprenörsregionen. Det beslutet togs på Entreprenörsregionens stämma, där det också valdes nytt presidium. – När vi nu är med i Entreprenörsregionen breddar vi kontaktytorna i entreprenörsfrågor.

Yttrande över hastighetsgränser

[2016-06-02] Entreprenörsregionen har nu gjort ett yttrande över Trafikverkets förslag till åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard som du kan läsa i bifogad fil!

Skånesamarbeten inspirerade på Entreprenörsregionens stämma

[2016-05-16] Entreprenörsregionen ha hållit föreningsstämma och valt styrelseledamöter och presidium för 2017. I samband med detta träffade man också representanter för Familjen Helsingborg och MalmöLundregionen för att lära nytt och inspireras i det fortsatta samarbetet.

Skatteverket kvar i Värnamo

[2016-03-11] Skatteverket blir kvar i Värnamo och övriga tidigare nedläggningshotade orter. Det beskedet lämnade Skatteverkets överdirektör Helena Dyrssen på onsdagsmorgonen. - Ett mycket glädjande besked. Vi påbörjade tidigt dialogen med Skatteverket tillsammans med Entreprenörsregionen och det känns bra att det arbetet har gett resultat.

Stämman diskuterade kluster, förebilder och samarbete med högskolor

[2015-05-23] Kluster som berikar varandra med ny kunskap, goda förebilder bland företagare och samarbete med högskolorna. Det var några av de frågor som diskuterades när Entreprenörsregionen höll stämma i Gnosjö på fredagen.

Entreprenörsregionen kartlagd: En stabil region redo att växa

[2015-05-08] Entreprenörsregionen är en stabil region, redo att växa. Tillverkningsindustrin i regionen har en unik ställning, men nu är utmaningen att få företagen att växa och att bredda näringslivet för att få jobbtillväxt. Det konstaterar analysföretaget Bisnode, som kartlagt näringsliv, arbetsmarknad och infrastruktur i Entreprenörsregionen.

Entreprenörsregionen möter Skatteverket

[2015-04-21] Tisdag 21 april klockan 10.30 möter representanter för Entreprenörsregionen Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson via telefonmöte. Anledningen är beskedet om att Skatteverket planerar att flytta sin verksamhet från ett antal orter, bland annat Värnamo.

Nytta för näringsliv och rekrytering argument i samtal med Skatteverket

[2015-04-21] Nyttan för näringslivet, betydelsen för rekrytering av medarbetare och vikten av att bibehålla myndighetens höga förtroende hos företagarna i regionen. Det var tre argument, som Entreprenörsregionens representanter lade fram vid tisdagens telefonmöte med Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson.

Kick off för Entreprenörsregionens nya arbetsgrupper

[2015-01-30] I tisdags drog de nya arbetsgrupperna inom Entreprenörsregionen igång sitt arbete med en gemensam kick off i Halmstad. Grupperna ska under de kommande åren arbeta med de tre prioriterade områden som kommunerna i regionen har enats om: näringsliv och arbetsmarknad, infrastruktur och transporter samt kommunikation.

Lärresa inom E-reg

[2015-01-16] På våren kommer en lärresa att anordnas inom Entreprenörsregionen. Det gäller dig som ledamot och kommunchef. Datum: 4 (kl 15:00) till 5 (heldag) mars.

NYHETSBREV

Senaste nyheterna direkt i din inkorgCopyright © 2003-2018